2022 - Youth for Christ Zwolle

https://www.yfczwolle.nl - opbrengst: 9382

Hard gaan voor jongeren! Het is geweldig, dat Youth for Christ dit samen met De Warmlopers mag doen.

Achter de voordeuren in Zwolle, daar waar de buurt het niet ziet, daar ontmoeten onze vrijwilligers en werkers vele jongeren. Jongeren waar geregeld aan voorbij gegaan wordt: Letterlijk tijdens het hardlopen of figuurlijk wanneer zij, weggelopen voor hun problemen, hangen op straat zonder iemand die naar hen omkijkt. Daar waar die jongeren zijn, zoeken wij hen op, helpen hen groeien en bieden hen hoop.

Samen met jongeren vieren wij het leven, bij de (skate)parken in Westenholte en Dieze, op de pleintjes in de Aa-landen of in de Huiskamer van Youth for Christ. Wij geloven dat we in wijken jongeren kunnen helpen te groeien tot stabiele volwassenen. Elke jongere heeft een inspirerende gemeenschap nodig om te groeien. Youth for Christ Zwolle wil vormgeven en bijdrage aan deze inspirerende gemeenschap. We helpen tieners niet alleen toeschouwer te blijven, maar juist deelgenoot te worden. Dan vallen termen weg als wij en zij, doelgroep en vrijwilligers, maar dan gaat het over wíj. Dan ontmoeten we elkaar en delen we onze levens.

Hard gaan, klinkt snel, maar wij geloven juist dat trouw en geduld gewortelde groei mogelijk maakt! Daarom investeren we in mensen en niet in grootse subsidies. We dromen van 7 plekken van Hoop en om dat mogelijk te maken, zijn we volledig afhankelijk zijn van giften en partners. Wij zijn super blij dat wij met De Warmlopers hard lopen om trage groei en langdurige relaties mogelijk te maken met ons toegewijde team! Om ons samen zo in te zetten dat jongeren in Zwolle gezien worden, bij de naam geroepen worden en samen in inspirerende gemeenschappen groeien tot hun ware doel!

Concrete doelen:

  • Ombouw nieuwe bus tot een MOB (mobiele ontmoetingsplek), inrichting & graffiti buitenkant.
  • Mogelijk maken Sportweken (1ste week zomervakantie) in Westenholte en Aa-landen
  • Ondersteuning opstart jongerenwerk in Wezep. In september 2021 is daar een jongerenwerker begonnen.

Meer weten? www.yfczwolle.nl

Hard.. Nee.. HARTelijk, bedankt!