Wat en hoe, nu de Zwolse Halve Marathon 2020 is afgelast?

Beste Warmloopvrienden/innen,

Wat ontzettend jammer, dat we dit jaar de Zwolse marathon niet kunnen lopen. Ik ga ervan uit, dat vrijwel iedereen dit gisteren via verschillende kanalen gezien heeft en/of te horen heeft gekregen. Fijn dat de organisatie van de halve marathon van Zwolle de knoop nu heeft doorgehakt. Vorige week verbaasde ik mij er al over, dat zij ervan uitgingen, dat wij op 13 juni met zijn allen aan de start zouden staan.

Vanaf nu kunnen we onze trainingsschema’s definitief de prullenbak ingooien en kunnen we de goede doelen berichtten, dat wij niet dit jaar, maar volgend jaar ons best gaan doen om zoveel mogelijk geld voor hun op te halen. We hebben jullie namen allemaal al vermeld op de groepsinschrijvingslijst en deze laten we staan tot volgend jaar. De shirts zijn besteld en zullen een dezer weken geleverd worden. Deze gaan in de opslag en zullen na de zomervakantie in september worden uitgereikt. Hopelijk kunnen we deze nieuwe shirts presenteren door het lopen van de route van de halve marathon door de binnenstad.

Het zal voor ons allemaal wel een onwennig gevoel zijn nu het trainingsdoel (het lopen van de halve marathon of 4 Engelse Mijl) wegvalt. Gelukkig mogen en kunnen we nog wel naar buiten om een rondje te gaan lopen. Nu er geen duidelijk doel meer en er ook geen groepstrainingen meer zijn komt de vraag naar voren: wat motiveert jou om je hardloopspullen aan te trekken en een rondje te gaan lopen? Een mooie bezinningsvraag toch?

Wij hopen dat we vandaag meer duidelijkheid zullen krijgen hoe lang deze situatie (geen groepsvorming, 1,5 meter afstand van elkaar houden) blijft bestaan. Zelf houden wij er rekening mee, dat we pas na de zomervakantie weer gezamenlijk kunnen en mogen trainen. Tot die tijd hopen wij dat het je gaat lukken om de motivatie om te blijven hardlopen vast te houden. Mocht je in de aankomende tijd op de een of andere manier ergens bij geholpen willen worden, geef dit dan aan in onze groepsapp of via een pb-tje. Dan bekijken we samen wat we voor elkaar kunnen doen en/of betekenen.

Een warme groet van Freddy, Evert en Jan