2014 - St. Jan Ten Bloemendal

http://www.stichtinghartvoorzwolle.nl/ - opbrengst: 5655

logo-hart-voor-zwolleJan ten Bloemendal werd in 1956 in Harderwijk geboren, in een gezin met in totaal 14 kinderen. Omdat zijn ouders niet voor het grote gezin konden zorgen, bracht hij zijn jeugd door bij een tante in Amsterdam, samen met nog 4 pleegzussen. Op zijn 19e jaar ging hij zelfstandig wonen. Jan haalde zijn horecadiploma, trouwde en werd eigenaar van een café in Amsterdam. Zijn huwelijk liep uit op een scheiding en na 13 jaar verkocht hij het café en ging bij zijn vader in Deventer wonen. Zijn moeder was inmiddels overleden.

In Deventer trouwde hij opnieuw en begon een aannemersbedrijf. Jan deed veel zaken in Duitsland, Polen en Roemenië. Toen hij terugkwam van een zakenreis naar Roemenië, bleek dat zijn vrouw er vandoor was gegaan. Jan raakte in een depressie en begon te drinken. Door zijn depressie en drinkgedrag, kreeg hij huurschulden en raakte hij zijn huis kwijt. Jan kwam op straat te staan.

Hij kwam in Zwolle bij de daklozenopvang terecht, en via het Leger des Heils bij Tactus Verslavingszorg. Daar heeft hij sinds 2009 weer onderdak.

Jan heeft altijd veel ideeën, een talent dat hem als ondernemer goed van pas kwam. Hij houdt van ideeën ontwikkelen en organiseren. Deze capaciteiten, gecombineerd met de ervaringen die hij in zijn leven heeft opgedaan als succesvolle zakenman maar ook als dakloze en met zijn passie en bewogenheid voor mensen in de samenleving die het moeilijk hebben, zet Jan nu in voor Stichting Jan ten Bloemendal.

In april 2016 is deze stichting samen gegaan met de Stichting Hart voor Zwolle.