2018 - Somebody Cares Romania

http://somebodycares.nl/ - opbrengst: 19465

De Roma zijn een minderheid in Roemenië. Er wonen ongeveer 2 miljoen Roma in Roemenië en in de drie dorpen waar de Stichting Somebody Cares Romania werken zijn ongeveer 400 gezinnen en 700 kinderen. In deze dorpen leven de Roma in extreme armoede, zonder stromend water, keuken, toilet en zonder riolering. Stichting Somebody Cares Romania heeft drie doelen waarmee ze de Roma’s verder wil helpen en Gods liefde wil laten zien.

  1. ONDERWIJS. Veel van de volwassenen zijn analfabeet en hebben de lagere school niet afgemaakt. Veel van de kinderen gaan onregelmatig naar school. Zo raken zij achterop en komen niet vooruit in het leven waardoor ze een achterstand blijven houden als bevolkingsgroep.
  2. SOCIALE EN MEDISCHE HULPVERLENING. De levensomstandigheden van de Roma zijn erg slecht. Ze hebben geen stromend water of riool en dus weinig hygiëne. Ook bevat hun eten weinig vitaminen en daardoor zijn de kleine kinderen snel en vaak ziek.
  3. EVANGELISATIE. Somebody Cares wil de Roma laten zien én vertellen dat God van hen houdt in Woord en Daad.

Voor 2018 wil Stichting Somebody Cares voor een gezin met 3 kinderen, dat nu in oud krot van een huis leeft, een warm en waterdicht nieuw huis bouwen. Tevens wil zij in het dorp Tança een gemeenschapsruimte bouwen op een pas aangekocht terrein. Deze gemeenschapsruimte zal vooral dienen als schoolgebouw voor kinderen tot 13 jaar zodat ze bijles krijgen en hun lagere school kunnen afmaken.