Inschrijving open voor Jubileumloop Warmlopers 16 juni 2018

De Warmlopers vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum. De hardloopbeweging is ontstaan in 2007. In dat jaar heb ik als nestor en trainer van de groep, voor het eerst de halve marathon van Zwolle gelopen voor een goed doel. Sinds die tijd loopt de groep elk jaar in juni de halve marathon van Zwolle voor een of meerdere goede doelen. In 2007 begonnen we met 7 lopers: het afgelopen jaar liepen we met meer dan 80 lopers. Ook dit jaar lopen we de halve marathon weer met zo’n 80 lopers. In de afgelopen jaren hebben we in totaal ruim 230.000 euro bij elkaar gelopen voor goede doelen.

Elke week wordt er door een groep op maandag-en dinsdagavond getraind. Deze trainingen starten meestal vanaf wijkcentrum het Anker in Westenholte.

Jubileumfeest en -loop
Vandaar ook dat wij ervoor hebben gekozen in Westenholte ons 10 jarig jubileum te vieren. Dit gaan we doen op zaterdag 16 juni.
Het feest begint om 10:00 uur en eindigt ‘s-avonds rondom 23:00 uur. Van 17:00 uur tot 23:00 uur wordt er in de WVF voetbalkantine een barbecuefeest gehouden met de lopers, die de afgelopen jaren, als Warmloper, de halve marathon van Zwolle gelopen hebben samen met een aantal genodigden.

Om 10:00 uur ‘s-morgens gaan we het jublieumfeest beginnen met een kidsrun en om 11:00 uur starten we met de 4 Engelse Mijl (6,4 km) en de 10 km.

Een eigen loopevenement voor Westenholte?
Dit organiseren we in samenwerking met de wijkvereniging WVF, de voetbalvereniging WVF, de wijkbeheerder van de gemeente Zwolle (Ilse Bloemhof) en Run2day Zwolle.

De kidsrun, de 4 Engelse mijl en de 10 km zijn vooral bedoeld voor de bewoners van de wijk Westenholte, maar uiteraard zijn ook andere belangstellenden van harte welkom. Er zijn meerdere wijken in Zwolle, die een eigen hardloopevenement hebben: Zwolle-Zuid heeft de 10 Engelse Mijl, Berkum heeft de Salverdaloop, de Aa-landen heeft de Aa-landenloop, Stadshagen heeft de StadshagenRun en Assendorp heeft de Asrenloop.

Als nestor van de Warmlopers en als wijkbewoner van Westenholte gun ik Westenholte ook een eigen hardloopevenement. Wellicht dat het gaat lukken om deze loop jaarlijks te organiseren.

Inschrijven voor de Jubileumloop!
(via inschrijven.nl)

Routes
Wat de start, finish en route betreft: start en finish vinden plaats bij het sportpark de Weidesteen. De kinderen gaan een ronde van 400 meter om het Stinspark maken: deze lopen ze 2 keer. De routes van de 4 Engelse Mijl en de 10 km lopen voor een deel door Westenholte en voor een ander deel door het buitengebied van Westenholte.

Een warme en sportieve groet namens de Warmlopers,
van nestor Jan Bakker.