2023 - Herstel Erf van Daendels – GLK

https://mijngelderland.nl/inhoud/verhalen/erf-van-daendels-op-de-dellen - opbrengst: 7843

Bankjes en bomen

Op een mooie zonnige middag even uitrusten op een bank midden in de natuur. De vogels zingen, de bladeren van de bomen ruisen zachtjes in de wind. De een heeft een flinke wandeling gemaakt, de ander is moeilijk ter been en is blij met bankjes nabij de parkeerplaats om zo toch in de natuur te kunnen zijn. Iedereen geniet op zijn eigen manier van het landgoed.

Het erf van Daendels is een rustpunt in de natuur. Je kunt hier nog oude wallen en lanen van het oude erf van Daendels bewonderen en heerlijk wandelen over landgoed de Dellen vanaf de nabij gelegen parkeerplaats. Helaas zijn sommige oude laanbomen verzwakt en moeten voor behoud van veiligheid weg.

Graag wil Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) de sfeer en uitstraling van dit erf behouden door nieuwe grote laanbomen op het Erf aan te planten. Op deze manier kunnen cultuur en natuur in stand gehouden worden. De picknickbanken zijn ook aan vernieuwing toe. Deze banken worden, wanneer mogelijk, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met eikenhout uit eigen terrein. Daarnaast worden de paden hersteld en de wallen weer zichtbaar gemaakt.

Zo behouden we samen de Gelderse natuur en erfgoed zodat de huidige en toekomstige generaties hiervan kunnen blijven genieten.