2019 - Present-Traject “Buurten met Boodschappen”

https://stichtingpresent.nl/zwolle/trajecten/

Wat fantastisch dat ons Present-Traject “Buurten met Boodschappen” dit jaar het Zwolse goede doel van De Warmlopers is!

In Zwolle zijn er 6400 minimahuishoudens (11,8 %). Dat is meer dan het landelijke gemiddelde (11,2%)! Het treft vooral eenpersoonshuishoudens en eenoudergezinnen (Armoedemonitor Zwolle 2018).

“Buurten met Boodschappen” biedt vrijwilligers de kans om het verschil te maken in het leven van mede-Zwollenaren die te maken hebben met armoede (en vaak ook eenzaamheid) door ze een jaar of langer te ondersteunen met maandelijkse boodschappenpakketten. De mensen kunnen zelf aangeven welke boodschappen ze nodig hebben, zodat elke euro goed besteed wordt. Twee contactpersonen brengen de pakketten thuis bij de mensen en drinken dan even wat samen met vaak mooie momenten van ontmoeting als gevolg.

Dus: ontmoeting + hulp : ff buurten + boodschappen! Present zorgt voor een goede begeleiding van de vrijwilligers en werkt samen met betrokken hulpverleners en De Voedselbank.

Zonder de bemiddeling en begeleiding van Present komen deze Trajecten – die elke keer weer super waardevol blijken te zijn (ervaringsverhalen vind je op onze website en FB-pagina) – niet tot stand. Present heeft voor het organiseren en begeleiden van dit Traject geld nodig, omdat we volledig afhankelijk zijn van giften en subsidies. En daarom zijn wij dus super blij dat De Warmlopers willen hardlopen voor het Present-Traject “Buurten met Boodschappen” en we ons samen inzetten tegen armoede en eenzaamheid in onze stad!

Alvast enorm bedankt!

Present helpt vrijwilligers helpen waar dat echt nodig is!