2017 - Boerderij van Nambikay

http://nambikay.org/ - opbrengst: 26217

Nambikay betekent hoop. De Boerderij van Nambikay levert een bijdrage aan een hoopvolle toekomst voor het vroeger door oorlog geteisterde noorden en oosten van Sri Lanka. De burgeroorlog in Sri Lanka, die tientallen jaren geduurd heeft, is voorbij. Maar voor veel mensen daar is het leven nog elke dag een strijd. Ze hebben alles verloren (familie, bezittingen) en een groot aantal is lichamelijk gehandicapt geraakt en/of getraumatiseerd. Er is weinig toekomstperspectief en de kloof tussen arm en rijk wordt met de dag groter.

Met de opzet van een boerderij in het zwaar getroffen Noordwesten van Sri Lanka, wil de Boerderij van Nambikay bijdragen aan herstel voor de lokale bevolking en de samenleving. Het bedrijf biedt werkgelegenheid, doet dienst als leeromgeving, creëert werkplekken voor mensen, ook mensen met een handicap of oorlogstrauma en is een bron van inspiratie voor haar omgeving.

Uthayan & Jakolien Meas geven een groot deel van hun leven om iets te betekenen voor de plaatselijke bevolking in Sri Lanka. Zij zijn in 2013 de Boerderij van Nambikay gestart en samen met hun kinderen Hannah, Nathan en Daniël verblijven zij nu een jaar lang dichtbij de boerderij om die verder op te bouwen. Omdat de (klimaat)omstandigheden verre van ideaal zijn, richten zij zich momenteel op productdiversificatie. Op dit moment werken ze aan de opzet van een visvijver en de uitbreiding van een geitenkudde.

Vanuit Zwolle en omstreken leven we als Warmlopers mee met de familie Meas en willen wij graag iets voor hen betekenen. Dat doen we door sponsorgeld in te zamelen voor de uitbreiding van de kudde geiten. Heel concreet zetten we in op 30 geiten (€ 300 p/st) en 2 bokken (€ 450 p/st). Hoe meer we binnenhalen, hoe groter de kudde. Maar daarbij is er ook geld nodig voor de stallen met omheining. We willen in ieder geval zo’n € 15.000 bij elkaar sparen onder het motto: De halve marathon, een (g)eitje!